Visa allastudier.se som: Mobil

Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning

Jönköping University
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Nässjö, Tibro
1,5 år, 300 Yhp
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Nässjö
Januari 2021

Tibro
Januari 2021
Produktionsteknik

Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning

Yh-utbildning som kombinerar teori och praktik – i samarbete med branschen

Småland och Västergötland är den svenska möbelindustrins hjärta – här finns majoriteten av Sveriges starka varumärken. Utbildningsorter är Nässjö och Tibro och utbildningen sker i nära samarbete med din nuvarande eller framtida arbetsgivare. Du som deltagare kan antingen vara någon som redan arbetar i ett företag inom trä, möbel och inredning eller någon som är intresserad av att komma in i en av de viktigaste branscherna i Sverige.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom trä- och möbelindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov och möter branschens efterfrågan på produktionsteknisk kompetens med specifika kunskaper inom trä, möbler och inredning. Utbildningen styrs av en ledningsgrupp med representanter från näringslivet, från företagen  Hjältevadshus, ITAB, Jeldwen, Kinnarps, Ljungsåsa, Nobia, Träcentrum, Vedum, WOG. Näringslivssamverkan sker också med studiebesök samt genom att externa föreläsare besöker oss på lektionerna. Det innebär att du under hela utbildningen kommer att ha nära kontakt med branschföretag och företrädare.

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke, och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Förutom LIA på företag finns på Träcentrum unika möjligheter att arbeta i skarpa projekt under utbildningen, genom stipendium från Öhrskogsstiftelsen.

På en YH-utbildning kan vardagspusslet fortfarande gå ihop. Vi kommer att göra allt vi kan för att du i så stor utsträckning som möjligt ska kunna kombinera studierna med familj och jobb. Träcentrum i Nässjö ansvarar genomförandet av utbildningen som ges tillsammans med Tekniska högskolan i Jönköping. Studieplatser finns både på Träcentrum i Nässjö och på Kompetenscenter i Tibro. Utbildningen kommer att genomföras delar av veckan på skolan och delar av veckan på något av trä och möbelföretagen i vårt fantastiska nätverk.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt
- Produktionskunskap 1 med lägst betyget E/3/G
eller
- Finsnickeri 1 med lägst betyget E/3/G
eller motsvarande kunskaper.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Examen & Intyg

Efter examen har du möjlighet att jobba som produktionstekniker, produktionsplanerare, kvalitetstekniker eller produktionsledare i branschen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Kursinnehåll

Yrkesrollen och produktionsteknisk introduktion 25 Yhp
Produktionsekonomi 25 Yhp
Projekt och ledarskap 25 Yhp
Lärande i arbete 1 25 Yhp
Träindustriell produktionsteknik 1 25 Yhp
Kalkylering och budgetering 25 Yhp
Träindustriell produktionsteknik 2 25 Yhp
Lärande i arbete 2 25 Yhp
Träindustriell produktionsteknik 3 25 Yhp
Lärande i arbete 3 25 Yhp
Träindustriell produktionsteknik 4 25 Yhp
Examensarbete 25 Yhp

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jönköping UniversityGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning från Jönköping University, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: