Visa allastudier.se som: Mobil

Produktionsutveckling

Jönköping University
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jönköping, Ljungby, Värnamo, Växjö
300 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Jönköping
Höst 2021

Ljungby
Höst 2021

Värnamo
Höst 2021

Växjö
Höst 2021
Produktionsutveckling

Produktionsutveckling

Den här utbildningen ger dig möjlighet att jobba inom ett riktigt framtidsyrke

För att regionens tillverkningsföretag ska kunna hävda sig i framtiden måste de hela tiden jobba med att utveckla effektivare och mer lönsamma produktionsprocesser.

Det här är en mycket intressant utbildning för dig som vill vidareutbilda dig och/eller har erfarenhet av att jobba inom branschen, och som vill ha en ny inriktning i din karriär. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat Fagerhult, Husqvarna, Nexans, Polymega, Rosti, Skärteknikcentrum, RISE Swerea och Träcentrum. Efter examen kommer du att verka inom ett brett område omfattande kvalitet och hållbar produktion, ledarskap, projektledning, produktionsekonomi samt robotisering och automatisering. Du kommer till exempel att kunna söka tjänster som produktionsledare, produktionsutvecklare, kvalitetstekniker eller produktionstekniker. Under utbildningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom effektiv produktion.

Fokus ligger på ökad kompetens inom kontinuerligt kvalitetsarbete, LEAN production och produktionsutveckling kopplat till faser, flöden och processer, både teoretiskt och praktiskt. Dessutom lär du dig att behärska berednings-, planerings- och kalkyleringsarbete inom produktionsekonomi och modern automatiserad tillverkning. 

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du självständigt leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet. Du har möjlighet att arbeta som produktionsledare, produktionsutvecklare, kvalitetstekniker eller produktionstekniker.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt
- Industritekniska processer 1, 100 p med lägst betyget E
- Produktionskunskap 1, 100 p och med lägst betyget E
- Produktionsutrustning 1, 100 p med lägst betyget E
eller motsvarande kunskaper.

När du söker till den här utbildningen tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Produktionsutveckling.

Kurser

Projektmetodik och projektstyrning 25 Yhp
Produktionsekonomi 25 Yh-poäng
Lärande i arbete 1 50 Yhp
Ledarskap 25 Yhp
Produktionsutveckling 1 25 Yhp
Kvalitet och hållbar produktion 25 Yhp
Lärande i arbete 2 25 Yhp
Produktionsutveckling 2 25 Yhp
Automatisering och robotisering 25 Yhp
Examensarbete 25 Yhp
LEAN 25 Yhp

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Produktionsutveckling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jönköping UniversityRecensioner

Det finns inga recensioner för Produktionsutveckling

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Produktionsutveckling från Jönköping University, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön