Visa allastudier.se som: Mobil

Verktygsteknik

Jönköping University
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Värnamo
300 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Värnamo
Verktygsteknik

Verktygsteknik

Utbildningen har ett modernt upplägg där du får jobba med den senaste teknologin

Som nyutbildad verktygstekniker och verktygsmakare är du mycket eftertraktad av verktygsföretag och tillverkningsföretag.

Verktygsteknikern är en strategiskt viktig länk i den samtida tillverkningsindustrin – och ett bristyrke. Utbildningen har därför skräddarsytts i samarbete med regionens tillverkningsföretag för att möta behovet ute i industrin. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat AQ Plast, Husqvarna, IKV Tools AB, Ivars verktyg, MSM Forsheda Stålverktyg, Polymercentrum, Prototal AB, Simonssons Verktygsteknik, Smålands Stålgjuteri, Stebro Plast och UB-Verktyg.

Jobbet kräver goda IT-kunskaper, kunskap om material och bearbetning samt kunskaper om miljö, hållbarhet och kvalitetsarbete. Utbildningen ger dig insikter i hur tekniken kan användas för att bidra till ökad produktivitet vid verktygstillverkning och -underhåll. Du lär dig att utforma underlag, ritningar och CNC-program för tillverkning och reparation av verktyg. Du får också insikter i digitaliseringens möjligheter, projektmetodik, produktionsekonomi samt kvalitets- och miljöstyrning. Du lär dig även datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt att välja rätt metoder och material vid underhåll, reparationer och tillverkning av verktyg.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du söka jobb som verktygstekniker eller verktygsmakare.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. XX procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Produktionskunskap 1, Produktionsutrustning 1 samt Industritekniska processer 1 från Teknikprogrammet eller Industritekniska programmet med betyget E//3/G eller motsvarande kunskaper.

När du söker till den här utbildningen tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Verktygsteknik.

Kurser

Verktygskunskap 1 25 Yhp
Mätning och kvalitet 1 25 Yhp
Lärande i arbete 1 20 Yhp
Verktygskonstruktion 30 Yhp
Maskinkunskap 1 20 Yhp
Mätning och Kvalitet 2 20 Yhp
Materiallära 20 Yhp
Lärande i arbete 2 40 Yhp
Verktygskunskap 2 20 Yhp
Maskinkunskap 2 20 Yhp
Verktygskunskap 3 20 Yhp
Examensarbete 40 Yhp

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Verktygsteknik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Recensioner

Det finns inga recensioner för Verktygsteknik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Verktygsteknik från Jönköping University, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön