Affärsjuridisk fördjupning II

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Karlstad
Sista ansökan: 2023-04-16

Affärsjuridisk fördjupning II

Kursen behandlar ingående ett flertal affärsjuridiska ämnesområden. Kursen har ett särskilt fokus på compliance ur ett företagsperspektiv. Kursen har även ett tydligt metodfokus, där studenten får öva sig i de juridiska färdigheter som beskrivs i lärandemålen. Under kursen får studenten särskilt öva sig i skriftlig framställning.Under kursen skriver studenten en rättsvetenskaplig artikel genom vilken studenten övas i grundläggande juridisk metod, det skriftliga hantverket och analys på en självständig och avancerad nivå.Kursens undervisningsformer består av föreläsningar och seminarier. Föreläsningarna syftar till att ge studenten en ingång till de teoretiska kunskaper som studenten tillgodogör sig genom kurslitteraturen. Under seminarierna får studenterna pröva att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiskt orienterade uppgifter och fördjupande diskussioner.

Förkunskaper

60 hp från termin 1-2 och 90 hp från termin 3-6 på Juristprogrammet (JALAW), vari JPG011 Kredit och obeståndsrätt 15 hp, JPGA01 Marknadsrätt med konkurrensrätt 15 hp och JPGA02 Immaterialrätt 7,5 hp ska ingå. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Affärsjuridisk fördjupning II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön