Visa allastudier.se som: Mobil

Afrikansk populärlitteratur från den postkoloniala romanen till samtida serier

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Afrikansk populärlitteratur från den postkoloniala romanen till samtida serier

I kursen studeras modern afrikansk litteratur på engelska, från sextiotalets postkoloniala roman och framåt. Kursens första del ger en överblick av den tidiga postkoloniala litteraturen och litteraturkritikens respons till denna. Tonvikt ligger dock vid populärlitteratur som skrivits i första hand för en afrikansk publik och hur sådana verk kan förstås i relation till historiska, ekonomiska och samhälleliga skeenden och förändringar från åttiotalet och framåt. Kursen ger studenten möjlighet att bekanta sig med den samtida akademiska debatten om afrikansk populärlitteratur, tala med afrikanska författare och kulturarbetare och att själva söka upp, studera och teoretisera populärlitterärt material online.

Förkunskaper

90 hp varav minst 30 hp på G2F-nivå inom något av huvudområdena Engelska, Litteraturvetenskap eller Filmvetenskap samt Engelska 6 eller B. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Afrikansk populärlitteratur från den postkoloniala romanen till samtida serier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön