Visa allastudier.se som: Mobil

Ämnesdidaktisk fördjupning I: Fördjupning inom undervisningsämnets didaktik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Ämnesdidaktisk fördjupning I: Fördjupning inom undervisningsämnets didaktik

Ämnets didaktiska teori uppmärksammas i kursen ur ett professionsperspektiv. Svensk och internationell aktuell forskning om läroplansteori, ämnesdidaktik alternativt yrkesämnenas didaktik behandlas. Relationen mellan disciplin, undervisningsämne och läroplansteori är ett tema, för de som läser med inriktning mot yrkesämnen motsvaras detta av relationen mellan yrkeskunnande, yrkesundervisning och läroplansteori. Teorier, modeller och frågeställningar relateras till studenternas yrkespraktik. Workshops med koppling till studenternas yrkespraktik utgör en del av kursen. En inledande del av kursen läses gemensamt, övriga delar läses med inriktning mot studentens undervisningsämne.

Förkunskaper

Lärarexamen om minst 180 högskolepoäng. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller Svenska som andra språk kurs 3. DIA101 Introduktionskurs i ämnesdidaktisk skolutveckling 7,5 hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ämnesdidaktisk fördjupning I: Fördjupning inom undervisningsämnets didaktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön