Visa allastudier.se som: Mobil

Analytisk kemi

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Karlstad
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Karlstad
Vår 2023

Distans
Vår 2023

Analytisk kemi

Kursen är uppdelad i två delar; en teoretisk del och en laborativ del. Den teoretiska delen behandlar följande begrepp och moment inom de olika lärandemålen:i) analytisk-kemisk nomenklatur och metodik (kalibrering och validering av analysmetoder, provtagning, riktighet, precision, outliers, detektionsgränser, mätosäkerhet) och grundläggande tillämpad statistik (konfidensintervall, hypotesprövning med F-test, t-test och Grubbs test, linjär regressionsanalys).ii) kvantitativa tillämpningar av molekylspektroskopi (UV/VIS-, fluorescens-, IR- och NIR-spektroskopi) och atomspektroskopi (emission och absorption i flammor och plasmor).iii) pH- och andra jonselektiva mätningar, amperometri, coulometri och konduktometri.iv) kromatografiska separationsmetoder (gas-, vätske-, size exclusion-, jonbytes- och jonkromatografi) och kapillärelektrofores.v) kvantitativa tillämpningar av masspektrometri i kombination med kromatografi och kapillärelektrofores.I den laborativa delen tillämpas några av de instrumentella teknikerna för kvantitativa analyser inom process-, miljö- och livsmedelsanalys.

Förkunskaper

Deltagare skall ha varit registrerad på kurserna Inledande kemi 7,5 hp alternativt Materia 7,5 hp samt Kemiska beräkningar 7.5 hp och Organisk kemi 7.5 hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Analytisk kemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön