Visa allastudier.se som: Mobil

Avancerad kvantmekanik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Karlstad
7.5 hp
Deltid

Avancerad kvantmekanik

Detta är en kurs på avancerad nivå i modern kvantmekanik. Kursens mål är att du skall lära dig såväl de fundamentala grunderna i kvantmekanik som metoderna för att tillämpa kvantmekaniken i avancerade problemställningar. Kursen behandlar den icke-relativistiska kvantmekaniken samt en introduktion till relativistisk kvantmekanik. Kursen innehåller bland annat kvantdynamik, teorin för rörelsemängdsmoment, symmetrier i kvantmekaniken, approximationsmetoder, spridningsteori och Diracekvationen.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkända kurser i fysik omfattande 52,5 hp och i matematik omfattande 37,5 hp, samt genomgången kurs i Kvantfysik I. Motsvarandebedömning kan göras. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller B eller Svenska som andraspråk kurs 3 eller B, eller motsvarande. Gymnasiets engelska kurs 6 eller A, eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön