Visa allastudier.se som: Mobil

Beteendeekologi

Karlstads universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
15 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Beteendeekologi

Kursen behandlar beteenden ur främst ett evolutionärt perspektiv, där gener, miljö och ontogeni interagerar.I en serie föreläsningar definieras grundläggande begrepp och vi går igenom teorier och metoder. Dessa illustreras med exempel ur individers olika livsfaser. Vi går igenom hur gener och miljö tillsammans styr individers beteenden och hur evolutionen formar populationens beteendemönster.I en serie seminarier problematiserar vi det som vi gått igenom och går djupare in i specifika fall, med exempel från olika organismgrupper och ekologiska situationer. Under dessa seminarier presenterar studenter muntligt vetenskapliga artiklar och kurslitteratur genom en summering och en kritisk reflektion.I en gruppuppgift visar studenter upp sin förmåga att tillsammans använda begrepp, teorier och metoder i en både skriftlig och muntlig presentation. Denna gruppuppgift består av en studie i laboratoriemiljö eller en litteraturstudie.

Förkunskaper

Varit registrerad på 60 hp kurser i biologi varav 15 hp ekologi, totalt 45 hp godkända kurser inklusive 12 hp ekologi. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön