Visa allastudier.se som: Mobil

Co-design och användarcentrerad systemutveckling

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Co-design och användarcentrerad systemutveckling

Kursen behandlar följande:- Modeller för systemutveckling, särskilt olika former av användarcentrerad systemutveckling och digital tjänsteutveckling- Likheter och skillnader mellan olika begrepp, särskilt begreppen prototyping, deltagande systemutveckling, co-design, användarorienterad och användarcentrerad systemutveckling, samt mellan begreppen interaktionsdesign och användarupplevelse (UX), och mellan användbar och användarvänlig, samt Computer-Supported Cooperative Work (CSCW) som infrastrukturering- Prototyping och dess roll i systemutveckling och co-design- Användbarhetstestningens roll i systemutveckling och i co-designaktiviteter- Experiment för designutveckling respektive för utvärderingKursen innehåller praktiska övningar i laboratoriemiljö på båda typerna av experiment, vilket inkluderar att motivera, planera, sätta upp och genomföra sådana experiment. Särskild vikt läggs vid att uppöva förmågan att kunna hänföra experimentupplägg till teorier inom användarcentrerad systemutveckling och att kunna lämna designförslag (kravspecifikationer) baserade på experimentresultat.Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och laborationer.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller kandidatuppsats om minst 15 hp i något av ämnena informatik, datavetenskap, företagsekonomi, arbetsvetenskap eller medie- och kommunikationsvetenskap. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Co-design och användarcentrerad systemutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön