Visa allastudier.se som: Mobil

Datavisualisering och kommunikation

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Datavisualisering och kommunikation

Kursen utvecklar studentens förmågor i datavisualisering, både vad gäller färdigheten att producera högkvalitativa datavisualiseringar och vad gäller den kritiska förmågan att bedöma och tolka visuell information. Studenten lär sig att använda centrala principer för informationsdesign gällande perception, färgsättning och format genom att arbeta med case. En central fråga under kursen är hur datavisualisering kan gynna vissa perspektiv och hur visualiseringar är en del av produktionen och modifikationen av kunskap. Perspektiv på visualisering som verktyg för kontroll och manipulation kontrasteras mot visualisering som verktyg för att förbättra social inkludering och transparens.

Förkunskaper

Registrerad på MKGB90 Tekniska principer av digitala medier och digital design 15 hp och MKGB91 Digitala analysmetoder 15 hp eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Datavisualisering och kommunikation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön