Examensarbete för civilingenjörsexamen i energi- och miljöteknik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Examensarbete för civilingenjörsexamen i energi- och miljöteknik

I kursen genomför man ett större projekt på ett företag, kommun landsting eller på universitetet. Examensarbetet utförs av en studerande eller av studerande som samverkar i genomförandedelen av arbetet. Studenten kontaktar själv företag eller annan organisation för att hitta ett lämpligt examensarbete. Det finns databaser att söka i, men det går bra att kontakta företag direkt. Det är bra att tänka igenom vilket område och vilket typ av arbete man skulle vilja göra. En inspirationskälla kan vara tidigare examensarbeten. Det är viktigt att identifiera vad företaget behöver bistå med för arbetets genomförande. Det är olämpligt att vara beroende av att företaget under examensarbetets gång ska ta fram väsentliga uppgifter för examensarbetets genomförande. Studenter som inte lyckas hitta ett lämpligt examensarbete på ett företag eller annan organisation bereds möjlighet att genomföra ett anvisat examensarbete vid avdelningen. Ingen blir således utan examensarbete men man måste acceptera att avdelningen enbart kan erbjuda arbeten inom aktuella forsknings- och utredningsfält.

Förkunskaper

För att få påbörja examensarbetet får studenten sakna maximalt 15 hp från kurserna i termin 1 till och med 8 i civilingenjörsprogrammet energi- och miljöteknik. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller Svenska som andra språk kurs 3. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Examensarbete för civilingenjörsexamen i energi- och miljöteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön