Visa allastudier.se som: Mobil

Fysikalisk elektronik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Karlstad
7.5 hp
Deltid

Fysikalisk elektronik

Kursens syfte är att studenten ska tillägna sig kunskaper om grundläggande halvledar- och halvledarkomponentfysik, samt kunna använda sig av relevanta teoretiska modeller för att beräkna halvledarmaterials och halvledarkomponenters egenskaper och prestanda. Syftet är också att studenten ska bli förtrogen med handhavandet av moderna elektroniska mätinstrument för datainsamling och karakterisering av halvledare, halvledarkomponenter och kretsar.

Förkunskaper

För tillträde till kursen fordras godkända kurser i matematik omfattande 30 hp och godkända kurser i fysik och teknisk fysik omfattande 35 hp, samt genomgångna kurser i Fasta tillståndets fysik, Elektromagnetisk fältteori och Kvantfysik I. Motsvarande bedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön