Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Karlstad

Geometri

Axiomatiskt-deduktiva system. Historiska perspektiv på geometri.Klassisk euklidisk geometri och geometrisk problemlösning: definitioner, satser och bevis med fokus på cirklars och trianglars geometri.Konstruktioner med passare och linjal respektive dynamiska geometriprogram.Analytisk geometri med fokus på kägelsnitten och deras ekvationer.Icke-euklidiska geometrier med fokus på sfärisk geometri: sfäriska koordinater och vektorgeometri tillämpade på ett idealiserat jordklot samt sfärisk trigonometri. Glatta kurvor i rummet: krökning och torsion, Frenet-Serrets formler samt differentialgeometrins fundamentalsats för glatta kurvor i rummet.

Förkunskaper

Varit registrerad på 30 hp i matematik, inkluderande Analys och geometri, 7,5 hp, varav 7,5 hp avklarade. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön