Visa allastudier.se som: Mobil

Hållbar utveckling ur ett säkerhetsperspektiv

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Hållbar utveckling ur ett säkerhetsperspektiv

Kursen tar upp området hållbar utveckling i ett risk- och säkerhetsperspektiv och problematiserar frågeställningar inom samhällets säkerhetsarbete utifrån ekonomisk, ekologisk och social dimension. Kursen tar även upp det internationella perspektivet och situationen i tredje världen där välfärden är nära kopplad till risk- och säkerhetsaspekter. Naturkatastrofer och framtida effekter av klimatförändringar utgör hot som allvarligt försvårar en hållbar utveckling. Relationerna mellan de tre överlappande begreppen säkerhet, hälsa och miljö (SHM) tas också upp. Fördelar med att hantera de tre områdena integrerat diskuteras men också potentiella konflikter som kan uppstå mellan dessa områden i olika verksamheter. Kursen, som ingår i programmet SARHS (Riskhantering i samhället), går på halvfart och på distans med en inledande och en avslutande dag förlagd till campus på Karlstads Universitet.

Förkunskaper

Examen på grundnivå omfattande minst 180 högskolepoäng. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller Svenska som andraspråk kurs 3. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hållbar utveckling ur ett säkerhetsperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön