Visa allastudier.se som: Mobil

Hantering av naturkatastrofer 2

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Hantering av naturkatastrofer 2

Kursen behandlar hur samhällen i olika delar av världen organiserar sig och systematiskt hanterar de olika hot- och riskbilder som finns för naturkatastrofer idag. Exempel på metoder som används för att minska skadeverkningarna, höja hanteringsförmågan och öka säkerheten för individer eller viktiga samhällsfunktioner, studeras och sätts i relation till teoribildning. Samhällets beredskap och skyddsarbete före, under och efter en inträffad händelse analyseras, liksom möjligheter och begränsningar med varningssystem och prognoser. Undervisningen sker på distans via en webbaserad lärplattform och i samband med 1-2 campusförlagda undervisningsträffar. Kursupplägg och arbetsformer bygger på ett problembaserat och flexibelt lärande.

Förkunskaper

Registrerad på RHAD21 Hantering av naturkatastrofer 1, 7,5 hp. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller B, samt Engelska kurs 6 eller A. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hantering av naturkatastrofer 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön