Visa allastudier.se som: Mobil

Interaktionsdesign

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Karlstad
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Karlstad
Höst 2022

Distans
Höst 2022

Interaktionsdesign

Kursen ger de studerande möjlighet att behandla olika problem och tillägna sig olika teorier om människa-dator interaktion (HCI) och tillämpningar av sådana teorier vid design. Kursen försöker således kombinera teoretisk förståelse och principer för lösning av designproblem som en gränssnittdesigner möter i olika tillämpningar.Kursen innehåller följande moment:- Användarens minnespsykologi, ett kognitionsperspektiv, perception- Principer, teorier och tekniker för dialoghantering och design för att stödja kommunikation och samarbete- Metoder och modeller för design av användarorienterade gränssnitt innefattande kravinsamling, prototyping och konstruktion- Aspekter på grafisk design och design av WWW-dokument- Olika utvärderingsmetoder av gränssnitt och interaktiva system- Tillämpningsuppgift i design av gränssnitt.

Förkunskaper

60 hp i antingen informatik eller datavetenskap, eller 30 hp i informatik och 30 hp i projektledning, eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Interaktionsdesign

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön