Visa allastudier.se som: Mobil

Interkultur: teori, metod och uppsats

Karlstads universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
15 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Interkultur: teori, metod och uppsats

Kursen ger en introduktion till olika teoretiska perspektiv inom fältet interkulturella studier och introducerar metoder för interkulturella självständiga arbeten, som bland andra fältstudier, textanalys, kritisk diskursanalys och medie- och internetetnografi. Under kursen behandlas frågor om formulering av vetenskapliga problem, källkritik och referenshantering. Studenten genomför slutligen ett eget självständigt arbete i form av en uppsats med en väldefinierad vetenskaplig frågeställning och deltar vid ett oppositionsseminarium för ventilering av egen och andras uppsatser.

Förkunskaper

Kursen IKGA1A Interkultur I 15 hp eller IKGA11 Intercultural Communication 15 hp, samt IKGAA2 Interkultur I: Kulturmöten och identiteter 15 hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön