Visa allastudier.se som: Mobil

Läs- och skrivinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Läs- och skrivinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass

I kursen behandlas och fördjupas förskolläraryrkets behov av att på vetenskaplig grund kunna identifiera och utforma arbetssätt och arbetsmiljöer med målet att kunna stödja alla barns och elevers språk-, skriv- och läsutveckling, samt medverka i utveckling av inkluderande språkliga lärmiljöer. I kursen ingår kunskap om och förståelse för genomförande och analys av det obligatoriska bedömningsstödet, samt koppling till pedagogiska åtgärder. I kursen ingår litteraturseminarier och fältstudier. Kursens delmoment:- grundläggande läs- och skrivutveckling,- grundläggande läs- och skrivundervisning,- inkludering och delaktighet,- kritisk granskning av metoder och arbetssätt,- vetenskapligt förhållningssätt och teoretisk förståelse,- obligatoriska bedömningsstöd, - analys och pedagogiska åtgärder,- planering och iscensättning av undervisningspraktiker för läs- och skrivlärande.

Förkunskaper

Behörig är den som utses att gå en uppdragsutbildning enligt Förordning (2002:760) om uppdragsutbildning vid universitet och högskolor.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Läs- och skrivinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön