Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturdidaktik i flerspråkig kontext

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Litteraturdidaktik i flerspråkig kontext

Kursen syftar till att ge kunskaper om hur skönlitterära texter kan användas i undervisning för flerspråkiga elever. Grundläggande litteraturvetenskapliga begrepp presenteras och tillämpas vid analys av skönlitterära texter. I kursen ges en orientering om skönlitteraturens roll för språk- och identitetsutveckling. Dessutom uppmärksammas hur förförståelse och kulturella referensramar påverkar förståelse för och tolkning av skönlitteratur. Olika arbetssätt för att bearbeta skönlitterära texter behandlas och studenten får diskutera hur dessa kan främja flerspråkiga elevers läs- och skrivutveckling.

Förkunskaper

Minst 22,5 hp godkänt på S2GA60 Svenska som andraspråk (30 hp), varav 7,5 hp i delkursen Svenskan i tvärspråkligt perspektiv (7,5 hp). Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturdidaktik i flerspråkig kontext

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön