Visa allastudier.se som: Mobil

Metod och teori i risk- och miljöstudier

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Metod och teori i risk- och miljöstudier

Kursen innehåller följande moment:- Grunder för centrala teorier, metoder, begrepp och perspektiv med relevans för risk- och miljöområdet- Arbete med vetenskapliga frågeställningar- Grunder för kvalitativ och kvantitativ datainsamling och analys- Praktiska övningar i kvalitativ och kvantitativ datainsamling och analys- Grunder i källkritisk granskning- Introduktion i forskningsetikUndervisning sker i form av föreläsningar, seminarier och olika former av övnings- och tillämpningsmoment.

Förkunskaper

Introduktionskurs i miljö och säkerhet 15 hp, Risk- och miljöfrågornas naturvetenskapliga grunder 15 hp, Strategier i miljö- och säkerhetsarbetet 15 hp, Hantering av komplexa miljörisker 15 hp samt Miljö, risk och hållbar utveckling 15 hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Metod och teori i risk- och miljöstudier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön