Visa allastudier.se som: Mobil

Miljö, risk och hållbar utveckling

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Miljö, risk och hållbar utveckling

Kursen behandlar det komplexa förhållandet mellan samhällets olika mål inom områdena miljö, risk och utveckling i lokala, nationella och internationella sammanhang. Studenterna får introduktion till aktuella teorier, ideologier och debatt på området, och får träna på att kritiskt reflektera över och värdera dessa. Genom konkreta exempel belyses synergier, utmaningar och konflikter mellan miljö-, risk- och utvecklingsmål i olika sammanhang. Kursen utvecklar studenternas vetenskapliga förmåga, då studenten ska kunna definiera ett forskningsproblem med forskningsfrågor, samla, bearbeta och analysera material och producera en vetenskaplig text.Undervisningen på kursen sker på campus i form av föreläsningar, seminarier och övningar. I kursen ingår ett självständigt arbete på ett miljövetenskapligt tema. Undervisningen ges på svenska eller engelska.

Förkunskaper

Varit registrerad på kurserna Introduktion miljö och säkerhet 15 hp, Risk- och miljöfrågornas naturvetenskapliga grunder 15 hp, Strategier i miljö- och säkerhetsarbetet 15 hp, samt Hantering av komplexa miljörisker 15 hp, varav 50 hp godkända. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljö, risk och hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön