Visa allastudier.se som: Mobil

Naturvårdsbiologi

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Karlstad
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Karlstad
Vår 2023

Distans
Vår 2023

Naturvårdsbiologi

Naturvårdsbiologi är vetenskapen om den biologiska mångfalden och i den här kursen lär du dig den moderna naturvårdsbiologins grunder. Det innebär att vi går igenom hur modern ekologisk teori och andra vetenskaper tillämpas för att beskriva och bevara den biologiska mångfalden i relation till människans mark-och vattenanvändning. Kursen behandlar såväl terrestra som akvatiska system.Kursen behandlar biodiversitet och artbegreppet, hotfaktorer, problemet med små populationer, populationsgenetik, biogeografi, landskapsekologi, internationell naturvård, sårbarhetsanalys och naturvårdsarbete på myndigheter. I kursen görs en studieresa som medför extra kostnader.

Förkunskaper

Genomgångna 60 hp kurser i biologi varav 15 hp ekologi, totalt 45 hp godkända kurser inkl 12 hp ekologi. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Naturvårdsbiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön