Visa allastudier.se som: Mobil

Risk- och miljökommunikation

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Risk- och miljökommunikation

Kommunikation är idag en viktig del av såväl riskhantering som miljöarbete. Den här kursens syfte är att utveckla såväl ditt tänkande kring hur du kommunicerar som dina färdigheter.Kursen går igenom grunderna i kommunikationsplanering, med tillämpningar inom miljökommunikation och riskkommunikation. Psykologiska faktorer som möjliggör eller hindrar mottagande av information samt hantering av vetenskapliga osäkerheter studeras. Under kursen gör du en rad praktiska moment för att öva kommunikationsplanering, muntlig framställning och att skriva i olika genrer. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och övningar.

Förkunskaper

60 hp inom något av huvudområdena risk- och miljöstudier, miljövetenskap, riskhantering, biologi, samhällsplanering, miljö- och energisystem, naturgeografi, kulturgeografi eller statsvetenskap. Alternativt 30 hp vardera inom två av dessa huvudområden. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Risk- och miljökommunikation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön