Visa allastudier.se som: Mobil

Sårbara barn och familjer - Socialt och psykologiskt perspektiv på barns hälsa

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Sårbara barn och familjer - Socialt och psykologiskt perspektiv på barns hälsa

Kursen syftar till att ge en fördjupad kunskap om hur vi kan förstå barns hälsa utifrån ett socialt och psykologiskt perspektiv. Kursen innefattar teoretisk förståelse om såväl risk- som skyddsfaktorer för barns sociala utveckling och psykiska hälsa och dess praktiska tillämpning i arbetet med barn. Vidare fördjupas kunskapen om förklaringsmodeller för att förstå barnmisshandel, familjevåld, mobbing och normbrytande beteende. För att tillgodogöra sig kursen är det en fördel att man innan har gått kursen Barns hälsa ur ett folkhälsoperspektiv.Kursen ingår i följande program : Masterprogram inom hälsovetenskap med inriktning folkhälsovetenskap. Kan även läsas som fristående kurs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå. Särskild behörighet: Godkända högskolestudier omfattande minst 60 hp samt gymnasiets Svenska kurs 3 eller B eller Svenska som andra språk kurs 3 eller B eller motsvarande. Gymnasiets Engelska kurs 6 eller A eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sårbara barn och familjer - Socialt och psykologiskt perspektiv på barns hälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön