Visa allastudier.se som: Mobil

Sociala medier och samhällsteorier

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Sociala medier och samhällsteorier

I kursen behandlas hur sociala relationer representeras i nätbaserade digitala medier, med särskilt fokus på deras återverkningar på det sociala samspelet. Kursen ger en översikt över utvecklingen av sociala medieplattformar och hur nya mediepraktiker växt fram kring dessa plattformar. Fokus ligger på hur man utifrån ett samhällsteoretiskt perspektiv förstår, uppfattar, förklarar och reflekterar över sociala medier och motsvarande fenomen. Dessutom behandlas tillvägagångssätt för att koppla teoretiska ansatser till dataanalyser. Under kursens gång introduceras fyra olika perspektiv - politisk ekonomi, deltagande och aktivism, värderingar inskrivna i teknologi samt vardagens mediepraktiker - som grund för att diskutera utvecklingen av sociala medier. Kursupplägget inkluderar föreläsningar, seminarier och uppgifter som utförs individuellt och i grupp.

Förkunskaper

Registrerad på MKGA02 Introduktion till Medie- och kommunikationsvetenskap 15 hp och MKGA03 Text, kommunikation och organisation 15 hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sociala medier och samhällsteorier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön