Visa allastudier.se som: Mobil

Tillgänglighet hos digitala tjänster och dokument

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Karlstad

Tillgänglighet hos digitala tjänster och dokument

Inledande föreläsningar ger en överblick över begreppet "tillgänglighet" och relaterade begrepp, samt om lagar, förordningar, standarder och forskningslitteratur. Övriga föreläsningar följs ofta av arbetspass där studenterna enskilt eller i små grupper jobbar med aspekter som t.ex. bedömning av grad av tillgänglighet enligt standarder för appar och dokument (HTML, pdf, och andra vanliga filformat). Andra föreläsningar behandlar områden som inte övas under kursens gång som till exempel att skriva tillgängligt för webben och urval av testdeltagare vid tillgänglighetsutvärdering med hjälp av användartest.

Förkunskaper

Registrerad på ISGB02 Webbutveckling 7,5 hp, eller ISGA11 HTML och CSS för webbutveckling 5 hp, eller MKGA63 Webbdesign I, 15 hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillgänglighet hos digitala tjänster och dokument

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön