Visa allastudier.se som: Mobil

Tvåspråkighet

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Tvåspråkighet

Tvåspråkighet/mångspråkighet röner inte bara ett ökat intresse inom den språkvetenskapliga forskningen utan är också vardag för många i en alltmer globaliserad och mobil värld där engelskans betydelse som världsspråk bara ökar. Även om tvåspråkighet/mångspråkighet har sina tydliga fördelar i många sammanhang leder det även till flera utmaningar för föräldrar, familjer, beslutsfattare och skolor. I den här kursen tittar vi närmare på lingvistiska, kognitiva, utbildningspolitiska, och affekt-sociala aspekter av tvåspråkighet/mångspråkighet. Vi kommer även att undersöka den socio-kulturella synen på tvåspråkighet/mångspråkighet och hur den påverkar identitetskapande och välmående hos talare.

Förkunskaper

90 hp varav minst 30 hp på G2F-nivå inom något av huvudområdena Engelska, Lingvistik, Svenska, Svenska som andraspråk, Franska, Spanska, Tyska, Pedagogik eller Pedagogiskt arbete, samt gymnasiets kurs Engelska 6 eller B. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Tvåspråkighet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön