Visa allastudier.se som: Mobil

Vetenskapliga metoder i nationalekonomi

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
15 hp
Heltid
Klassrum

Vetenskapliga metoder i nationalekonomi

Kursen ger en orientering av vetenskapsteori. Kursen behandlar också de grundläggande stegen i forskningsprocessen där studenten tränar sin färdighet i vetenskaplig metodik. Ämnen som tas upp är bland andra kritiskt tänkande, användning av modeller och begrepp, informationsinsamling och skrivprocessen. Kursen består vidare av studier av etablerade vetenskapliga undersökningsmetoder gällande både kvalitativa och kvantitativa ansatser, samt övningar i användandet av några av dessa metoder. Särskild vikt läggs vid att bearbeta och analysera kvantitativa data med hjälp av befintliga teorier och teorigenerering på empirisk grund. Aktuell forskning inom nationalekonomi kommer att användas som exempel under kursen. De teoretiska och praktiska kunskaper som studenten utvecklar under kursen ger en gemensam grund för vidare studier inom Civilekonomprogrammet, speciellt inför det kommande examensarbetet.

Förkunskaper

Antagen till civilekonomprogrammet (SACEK), Nationalekonomi 60 hp varav minst 30 hp på G1F-nivå eller högre och Statistik 15 hp.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vetenskapliga metoder i nationalekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön