Visa allastudier.se som: Mobil

Arbetsfysiologi och ergospirometri

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans
Sista ansökan: 2021-10-14

Arbetsfysiologi och ergospirometri

Kursen ger dig en fördjupad förståelse för ergospirometri, det vill säga arbetsprov med analys av andningsgaser. Denna metod ger information om kroppens kardiopulmonella potential och begränsande faktorer vid normalfysiologi och olika patologiska tillstånd. I kursen diskuteras hur ergospirometri kvalitetssäkras och vilken evidensbaserad forskning som stöder det kliniska användandet av denna metod. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, laborationer, patientdemonstrationer och tolkningsseminarier med kliniska fall. Teoretiska och praktiska övningar i svarsskrivning inom arbetsprov och ergospirometri ingår. Kursen riktar sig till biomedicinska analytiker men även till dig som är sjuksköterska, sjukgymnast eller läkare. För dig med en bakgrund som biomedicinsk analytiker är kursen lämplig om du tänkt läsa till en magisterexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en biomedicinsk analytikerexamen. Alternativt 120 hp från läkarprogrammet. Alternativt sjuksköterske- eller sjukgymnastexamen samt minst 6 månaders dokumenterad klinisk erfarenhet inom lungfunktion eller arbetsfysiologi. Dessutom krävs Svenska B/ Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Arbetsfysiologi och ergospirometri

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön