Visa allastudier.se som: Mobil

Balansrubbningar: kliniska, diagnostiska och fysiopatologiska aspekter

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Huddinge

Balansrubbningar: kliniska, diagnostiska och fysiopatologiska aspekter

Kursen har ett interprofessionellt fokus och innehåller teoretiska moment med fokus på patienter med yrsel- och balansproblem.Kursen ger en bred kunskapsgrund i ämnet yrsel- och balansrubbningar och belyser många viktiga aspekter. Där ingår epidemiologi, prevalens samt orsaker till och följder av yrsel med fokus på upplevd sjuklighet med mekanismer, utredning och behandling. Även psykosociala påföljder av yrsel behandlas. De olika professionernas roller inom yrsel- och balanssjukvården kommer att belysas. Efter kursen kommer studenterna att ha fördjupade kunskaper om yrselproblematik, diagnosticering och rehabiliteringsåtgärder.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en kandidat- eller yrkesexamen inom hälso- och sjukvård. Alternativt socionom- eller specialpedagogexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Balansrubbningar: kliniska, diagnostiska och fysiopatologiska aspekter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön