Visa allastudier.se som: Mobil

Barns och ungdomars rätt i vården

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Barns och ungdomars rätt i vården

Strategin som antagits av Sveriges riksdag "att kunskap om barnkonventionen ska finnas hos vuxna som arbetar med barn har inte fått det genomslag som behövs för att stärka barns och ungas rätt och behov inom hälso- och sjukvården. Kursen ger kunskap om barnkonventionen, hur vi kan förverkliga den och göra den till ett praktiskt och användbart verktyg i arbetet med att synliggöra och understödja barns och ungdomars rätt i vården. Kursen är interprofessionell och riktar sig till legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal med grundutbildning och/eller specialistkompetens som arbetar inom högspecialiserad sjukvård, högspecialiserad barn- och ungdomssjukvård samt öppenvård och hälsovård.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en kandidat- eller yrkesexamen inom hälso- och sjukvård. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Barns och ungdomars rätt i vården

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: