Visa allastudier.se som: Mobil

Dokumentation, bearbetning och analys av språkliga data

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Dokumentation, bearbetning och analys av språkliga data

Hantering och tolkning av språkliga data (t.ex. ljudinspelningar eller transkriptioner) är centralt inom logopedisk verksamhet, men även för andra med särskilt intresse för tal, röst och språk. Möjligheterna att effektivisera och kvalitetssäkra hanteringen av sådana data ökar i och med utveckling och ökad tillgänglighet av verktyg för att assistera detta arbete. Kursen omfattar teoretisk bakgrund till och praktiskt arbete med olika datorbaserade verktyg för dokumentation (video-/ljudinspelning och annotering), bearbetning (sortering och filtrering) och analys (t.ex. grafisk representation) av språkliga data.Kursen inleds med en veckas föreläsningar och övningar, samt instruktioner för eget arbete. Kursdeltagarna genomför ett eget arbete (företrädelsevis baserat på egenhändigt insamlad data) med veckovisa tillfällen till handledning i grupp med övriga kursdeltagare. Arbetet examineras genom en skriftlig rapport, vilken också presenteras muntligt för resten av kursdeltagarna.

Förkunskaper

Logopedexamen eller en yrkes- eller kandidatexamen inom hälso- och sjukvård om minst 180 hp. Alternativt en kandidatexamen varav/samt grundkurs i lingvistik eller motsvarande om minst 30 hp. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Dokumentation, bearbetning och analys av språkliga data

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: