Visa allastudier.se som: Mobil

Fysiologisk kärldiagnostik

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Huddinge

Fysiologisk kärldiagnostik

Ultraljud med duplexteknik har inneburit en revolution för den non-invasiva kärldiagnostiken och dess bidrag till hälso- och sjukvården ökar ständigt. Sjukdomar upptäcks tidigare och behandlingen blir allt mer effektiv. Ett exempel på detta är scanning av bukaorta med hjälp av ultraljud för att upptäcka aorta-aneurysm - ett snabbt och effektivt sätt att rädda liv.Med denna kurs vänder vi oss till dig som behöver kunna utföra och tolka fysiologiska kärlundersökningar som duplex och perifera tryckmätningar. Kursen ger grundläggande och fördjupade kunskaper inom fysiologisk kärldiagnostik, vid såväl arteriella som venösa sjukdomar.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en biomedicinsk analytikerexamen med inriktning klinisk fysiologi eller en sjuksköterskeexamen. Alternativt 120 hp från läkarprogrammet. Dessutom krävs Svenska B/ Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fysiologisk kärldiagnostik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön