Visa allastudier.se som: Mobil

Fysioterapeutiska interventioner vid nedsatt lungfunktion

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Huddinge
Sista ansökan: 2021-10-14

Fysioterapeutiska interventioner vid nedsatt lungfunktion

Kursen riktar sig till dig som är fysioterapeut/sjukgymnast och som vill fördjupa dig inom olika interventioner inom respirationsområdet. Denna ämnesfördjupande kurs kan med fördel ingå i en magisterexamen med huvudområde inom fysioterapi eller användas som en del av ansökan om specialistkompetens inom ämnesområdet respiration. Kursen syftar till att fördjupa kompetenser gällande fysioterapeutiska bedömnings-, behandlings- och utvärderingsmetoder för patienter med nedsatt lungfunktion utifrån ett evidensbaserat arbetssätt. Kursen bygger på ett problemorienterat lärande där det kliniska resonemanget står i fokus. Tiden mellan kursträffarna (4 inkl examination) bygger på studentaktiverande lärande via en webbaserad lärplattform.

Förkunskaper

Sjukgymnastexamen eller fysioterapeutexamen om 180 hp eller kandidatexamen med huvudområdet sjukgymnastik/fysioterapi. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Fysioterapeutiska interventioner vid nedsatt lungfunktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön