Visa allastudier.se som: Mobil

Klinisk forensisk psykologi - riskbedömningar

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Solna
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Solna

Klinisk forensisk psykologi - riskbedömningar

Den här kursen riktar sig till dig som arbetar som psykolog och som i din yrkesutövning arbetar med bedömning av risk för framtida brottslighet. Kursen berör inte i detalj något enskilt instrument för riskbedömning utan fokuserar snarare på de förutsättningar som riskbedömning vilar på: statistik, beslutsfattande, lagstiftning, etik, riskperception, riskhantering, utlåtandeskrivning och forensisk fallformulering. Kursen ger dig färdigheter att förstå och tillämpa den vetenskapliga litteraturen inom området. Kursen ger dig även färdigheter i att kommunicera riskbedömningar och föreslå åtgärder för riskhantering. Genomgående diskuteras etiska och professionella aspekter på riskbedömningar. I kursen belyses evidensläget inom området. Kursen ges på campus Solna med seminarier under fyra dagar uppdelat på två tillfällen. Till detta kommer egen inläsning och aktivt deltagande i diskussioner via lärplattform.

Förkunskaper

Avlagd psykologexamen samt legitimation som psykolog utfärdad av Socialstyrelsen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Klinisk forensisk psykologi - riskbedömningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: