Visa allastudier.se som: Mobil

Kompletterande kurs för kandidatexamen i fysioterapi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Huddinge
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Huddinge
Sista ansökan: 2021-10-14

Kompletterande kurs för kandidatexamen i fysioterapi

Kursen riktar sig till dig som är sjukgymnast/fysioterapeut med en äldre utbildning och ger dig möjlighet att komplettera din utbildning till en kandidatexamen. Kursen innehåller både vetenskaplig teori och metod samt planering och genomförande av ett examensarbete under handledning. Du kommer att få nödvändiga, grundläggande kunskaper om vetenskaplig metodik samt stöd i att utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt. Efter kursen kommer du att ha kompetens för att kunna följa kunskapsutvecklingen inom ämnesområdet och delta i utvecklings- och förbättringsarbete. Kursen genomförs mestadels på distans, med lärarstöd via webbaserad lärplattform eller på fysiska träffar. Obligatoriska träffar inklusive skriftlig och muntlig examination på kursorten ingår.Har du en äldre sjukgymnastexamen, med kurser inom det tidigare huvudområdet sjukgymnastik, räknas de som kurser inom fysioterapi.

Förkunskaper

150 hp i avslutade kurser inom vilka det ska ingå en avslutad sjukgymnast/fysioterapeututbildning. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kompletterande kurs för kandidatexamen i fysioterapi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön