Visa allastudier.se som: Mobil

Konventionell radiografi - etablerade metoder med nya möjligheter

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Huddinge

Konventionell radiografi - etablerade metoder med nya möjligheter

Radiologiska avdelningar utvecklas i snabb takt och idag utförs inte längre enbart diagnostik utan alltmer interventionella procedurer i behandlande syfte. Under lång tid har fokus därför varit att utveckla ny kunskap om dessa avancerade modaliteter. Det betyder att den konventionella delen inte får så mycket uppmärksamhet den rimligen borde ha då här återfinns ett mycket stort patientflöde. I ett fokus med begreppet evidensbaserad radiografi kommer kursen att utmana och ifrågasätta konventionella metoder "som alltid funnits". En annan utgångspunkt är också att se till metodernas värde för såväl patient som kliniker. Några av de områden som kommer behandlas under kursen är ortopedi, thorax, mammografier men vi kommer också se till nya tekniker som är på väg att introduceras.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en röntgensjuksköterskeexamen. Alternativt kandidatexamen med huvudområdet radiografi. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konventionell radiografi - etablerade metoder med nya möjligheter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: