Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Huddinge
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Huddinge

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi är för dig som är biomedicinsk analytiker med inriktning laboratoriemedicin och som är medicinskt och tekniskt intresserad samt vill arbeta självständigt med avancerade kliniska utredningar av olika sjukdomar. Inom cytologin studeras cellens utseende och de genetiska förändringar som kännetecknar olika sjukdomstillstånd. Diagnostisk cytologi ger möjlighet till tidig upptäckt av cancer och är därför en central del i hälsokontroller och utredningsvägar inom vården. Under utbildningen utvecklar du kompetens för självständig diagnostik av olika typer av cellprov med hjälp av modern mikroskopi och avancerade molekylära metoder. Utbildningen har en tydlig klinisk anknytning och forskningsanknytning. Efter utbildningen arbetar du företrädesvis som cytodiagnostiker på något av landets kliniska cytologiska laboratorier. Du kan även välja att gå vidare till forskarutbildning.

Förkunskaper

Biomedicinsk analytikerexamen om 180 hp från utbildning med inriktning laboratoriemedicin eller motsvarande. Alternativt avslutad biomedicinsk analytikerutbildning med inriktning laboratoriemedicin samt kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: