Visa allastudier.se som: Mobil

Magnetisk resonanstomografi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Magnetisk resonanstomografi

I modern radiologi är magnetisk resonanstomografi en viktig diagnostisk metod med stor potential. Metoden kräver bred och djup kunskap som är en förutsättning för att generera optimala undersökningar. Ett syfte är därför att ge fördjupad förståelse för de fysikaliska och tekniska aspekterna. Ett annat syfte är att ge kunskaper om de sjukdomstillstånd som kan diagnostiseras och om optimal undersökningsmetodik. Kursen dig kännedom om framtida metoder och om aktuellt kunskapsläge inom metoden.Den riktar sig även till dig som tänkt läsa till en magisterexamen i radiografi.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en röntgensjuksköterskeexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Magnetisk resonanstomografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: