Visa allastudier.se som: Mobil

Medicin för journalister

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Medicin för journalister

Covid-19 pandemin har satt fokus på journalistikens uppgift att granska och förmedla samhällsviktiga händelser och information. Det här är en krävande uppgift där journalistens informationsunderläge ibland kan vara en försvårande faktor. Syftet med den här kursen är att deltagarna skall utveckla kunskap, färdigheter och förhållningssätt inom medicin, hälsa och vetenskap. Kursen kan bidra till att ytterligare skärpa deltagarnas egen yrkesskicklighet och till att ge inblick i den senaste utvecklingen inom forskning kring medicin och hälsa.Kursens syfte är att deltagarna skall utveckla kunskap, färdigheter och förhållningssätt inom medicin, hälsa och vetenskap.

Förkunskaper

60 högskolepoäng och ett års dokumenterad yrkeserfarenhet som journalist (styrks med tjänstgöringsintyg). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Medicin för journalister

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön