Visa allastudier.se som: Mobil

Omvårdnad vid astma, allergi och KOL, del 1

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Omvårdnad vid astma, allergi och KOL, del 1

Kursen fokuserar på vård och omvårdnad av astma, allergi och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Kursen vänder sig till dig som arbetar som sjuksköterska inom primärvård, specialistvård och slutenvård. Aspekter av betydelse för vård av både barn och vuxna kommer att belysas. Målet är att du efter avslutad kurs ska ha goda kunskaper inom ämnesområdet avseende prevention, diagnostiska metoder såsom spirometriundersökning, allergiutredning, såväl som farmakologisk och icke farmakologisk behandling. Stort fokus ligger på omvårdnadsaspekter som patientutbildning, dokumentation och stöd till rökstopp. Seminarier och falldiskussioner utgör viktiga delar i kursen. Även praktiska moment förekommer.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en sjuksköterskeexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Omvårdnad vid astma, allergi och KOL, del 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: