Visa allastudier.se som: Mobil

Omvårdnad vid beroende och psykisk ohälsa

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
3 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Omvårdnad vid beroende och psykisk ohälsa

I den här kursen ges du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om omvårdnad vid beroende och psykisk ohälsa som är vanligt förekommande i befolkningen. Dessutom får du lära dig om prevention och tidiga insatser vid beroende, om samverkan inom hälso-och sjukvård och socialtjänst, samt om barn, ungdomar, familj och brukarperspektiv. Sociala, neurobiologiska och psykologiska förklaringsmodeller för beroende med betydelse för omvårdnad belyses liksom olika behandlingsmodeller.  Undervisningen sker framförallt online vilket kräver att du har tillgång till dator. Du kommer att delta i gruppdiskussioner då ni avhandlar de olika ämnena i kursen och också göra individuella uppgifter.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om minst 120 hp. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Omvårdnad vid beroende och psykisk ohälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön