Visa allastudier.se som: Mobil

Optikerprogrammet

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Stockholm
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Optikerprogrammet

En optiker är specialist på människans syn. Som optiker hjälper du människor till ett bekvämare seende och en bättre tillvaro. Till din hjälp har du den absolut senaste teknologin och produkter som kan anpassas för varje individ. Om du söker ett meningsfullt arbete som underlättar människors vardag är arbetet som optiker något för dig. Utbildningen är uppbyggd utifrån begreppen syn, seende, optisk korrektion och ögats sjukliga förändringar. De tongivande ämnena är medicin, optik, fysiologisk optik och kontaktlinsteknik. Det finns möjlighet till internationella utbytesstudier. Delar av undervisningen är förlagd till KTH. Karolinska Institutets optikerprogram (Grundutbildning + Magister) är ackrediterad av European Council of Optometry and Optics (ECOO). Vi är ett av de tre optikerprogram i Europa, som har nått denna höga kompetensnivå. Det innebär bland annat att en magister med examina från KI får ECOO:s Europeiska Diplom i optometri vilket ger förbättrade möjligheter för arbete utomlands.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Naturkunskap B (kan styrkas med Biologi A, Fysik A, Kemi A), Matematik B. Eller: Naturkunskap 2 (kan styrkas med Biologi 1, Fysik 1a / Fysik 1b1 + 1b2, Kemi 1), Matematik 2a / 2b / 2c.

Examen & Intyg

Optikerexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Optikerprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: