Visa allastudier.se som: Mobil

Påbyggnadsutbildning i oral hälsa, kandidatexamen

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Huddinge
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Huddinge

Påbyggnadsutbildning i oral hälsa, kandidatexamen

Påbyggnadsutbildningen i oral hälsa ger dig teoretisk och praktisk fördjupning med särskild inriktning mot cariologi, parodontologi, pedodonti samt gerodonti och leder till en kandidatexamen. Folkhälsofrågor är en central del av utbildningen och i studier om tobaksprevention och tobaksavvänjning fördjupas kunskaper om samtalsmetodik och kommunikation och appliceras praktiskt på egna patientfall. Studier om organisation och ledarskap ger viktiga kunskaper för arbete inom tandvårdsteamet. Den kliniska färdighetsträningen omfattar självständig behandling av komplicerade patientfall - både vuxna, äldre och barn - där risk-, prognos- och åtgärdsbedömning ingår.   Utbildningen ger även kunskaper om och träning i vetenskaplig metodik och avslutas med ett examensarbete inom ett område kopplat till oral hälsa som har en tydlig anknytning till aktuell forskning och beprövad erfarenhet.

Förkunskaper

Tandhygienistexamen om 120 hp. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Påbyggnadsutbildning i oral hälsa, kandidatexamen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: