Visa allastudier.se som: Mobil

Psykologprogrammet

Karolinska institutet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Solna
300 hp
Heltid

Psykologprogrammet

Psykologi är vetenskapen om människans beteende, upplevelser, tankar och känslor. Som psykolog har du möjlighet att självständigt arbeta med utredning och behandling av människors psykologiska problem. Andra arbetsuppgifter kan vara rådgivning och förebyggande hälsoarbete. 

Psykologprogrammet leder till en psykologexamen, som är en yrkesexamen på avancerad nivå. Utbildningen inleds med grundläggande kurser i psykologins olika huvudområden, kopplade till biologi och neurovetenskap.
 
Du kommer senare att få besöka olika verksamheter och möta psykologer främst inom hälso- och sjukvård. En längre valbar period ger goda möjligheter att läsa fördjupande kurser eller göra utbytesstudier. Under den senare delen av utbildningen ligger fokus på kliniska tillämpningar. Här ingår en längre praktikperiod och utbildning i psykologiskt behandling/psykoterapi där du under handledning behandlar patienter. Efter examen och ett års praktisk tjänstgöring (PTP) kan du ansöka om att bli legitimerad psykolog.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2

Examen & Intyg

Psykologexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet