Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Specialistsjuksköterskeprogrammet - ambulanssjukvård

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
Vår 2024

Distans
Höst 2024
2024-03-14

Specialistsjuksköterskeprogrammet - ambulanssjukvård

Programmet förbereder dig för arbete som specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård. Som ambulansjuksköterska möter du patienter i olika tillstånd och varierande miljöer utanför sjukhuset vilket ställer stora krav på handlingsberedskap, flexibilitet och självständighet. Arbetet omfattar bedömning och omvårdnad av sjuka och/eller skadade i alla åldrar med livshotande tillstånd men också i situationer som inte alltid bedöms som akuta.

Programmet är en distansutbildning och omfattar 60 högskolepoäng. Undervisningen är evidensbaserad och bedrivs i form av föreläsningar, diskussioner, seminarier samt individuella studier. Även färdighetsträning och simulering ingår. Verksamhetsförlagd utbildning (praktik) ingår under två av kurserna. Som ambulanssjuksköterska kan du arbeta inom exempelvis regioner eller privata vårdgivare inom ambulanssjukvård.

Förkunskaper

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet - ambulanssjukvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön