Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet - psykiatrisk vård

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Specialistsjuksköterskeprogrammet - psykiatrisk vård

Som specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård arbetar du exempelvis inom specialistvård, primärvård, beroendevård eller inom kommunal vård och omsorg. Du tar fram strategier för stöd och bemötande av människor med psykisk ohälsa och arbetar hälsofrämjande. Programmet är en distansutbildning på halvfart och ger kunskap om förhållanden som påverkar människors psykiska hälsa och fördjupad kunskap om omvårdnad vid psykisk ohälsa. Teori och praktik integreras för att främja ett evidensbaserat, etiskt och personcentrerat förhållningssätt i vården av personer med psykisk ohälsa. Grundläggande datorkunskap och dator med internetuppkoppling krävs. Utöver seminariedagar arbetar du bland annat med webbdiskussioner och litteraturstudier. Fysiska träffar sker max två dagar per 7,5 högskolepoäng. Du kommer att ha verksamhetsförlagd utbildning (praktik) i tre veckor.

Förkunskaper

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet - psykiatrisk vård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: