Visa allastudier.se som: Mobil

Stöd i samband med barnafödande

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Solna
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Solna

Stöd i samband med barnafödande

Kursen vänder sig till dig som är barnmorska eller läkare och som arbetar med förlossningsvård.Den ger dig fördjupade kunskaper om evidens, teorier, modeller och strategier för stöd i samband med barnafödande samt stödets olika dimensioner. Den ger dig även praktisk träning och möjlighet till reflektion för att utveckla din egen förmåga att möta den födandes och dennes partners behov av stöd samt att handleda studenter i att ge stöd.Genom kursen får du fördjupade kunskaper om och en ökad förmåga att analysera och reflektera över stöd i samband med barnafödande utifrån kulturella, socioekonomiska, psykosociala och etiska perspektiv. I kursen analyseras det förlossningsspecifika stödets samt rädslans, stressens och trygghetens betydelse i förhållande till förlossningens fysiologi och utfall, samt förlossningsupplevelse. Kursen ges blandat på campus och digitalt.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en barnmorske- eller läkarexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Stöd i samband med barnafödande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön