Tillämpad beteendemedicin i primärvården

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
Vår 2023

Distans
Vår 2024
2023-10-15

Distans
Höst 2023
2023-04-16

Tillämpad beteendemedicin i primärvården

Kursen, som ges digitalt, ger dig ökad kunskap om beteendemedicinska verktyg som kan användas för att stödja patienter med många olika sjukdomstillstånd till hälsosam beteendeförändring. Du lär dig att arbeta effektivt genom korta interventioner. Du ökar också din förmåga till interprofessionell kommunikation och samarbete kring en patient.

I kursen ingår att du tillsammans med en kurskamrat från annan yrkesbakgrund träffar en primärvårdspatient, sammanlagt tre gånger. Därtill deltar du i seminarier om att möta patienter med stressrelaterad ohälsa, depression, ångest, övervikt, smärta eller sömnproblem. Motiverande samtal (MI) är ett viktigt inslag i kursen.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en yrkesexamen inom hälso- och sjukvård eller socionomexamen. Alternativt 150 hp från utbildning som leder till en yrkesexamen inom hälso- och sjukvård eller socionomexamen. Alternativt en av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som naprapat eller kiropraktor. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad beteendemedicin i primärvården

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön